Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Малай (Румънска царевична баница)

Малай (Румънска царевична баница)

Малай (Румънска царевична баница)
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Пригответе го за закуска или като добавка за някоя сочна домашна гозба"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • царевично брашно - 250 г
  • брашно - 4 с.л. бяло
  • масло - 5 с.л. разтопено
  • сирене - 150 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • За заливката
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - за намазване на тавата
  • брашно - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с помощта на миксер, като добавите солта и захарта.

Последователно прибавете сиренето, разтопеното масло, млякото и маслото.

Прибавете постепенно царевичното брашно и бялото брашно заедно със содата и оцета. Разбъркайте до гъсто кексово тесто.

Изсипете сместа в намазнена тавичка, поръсена с брашно.

Изпечете в предварително загрята фурна на около 180 градуса за около 25 минути.

Разбийте яйцата и прибавете киселото мляко. Разбъркайте и полейте печивото. Допечете на горен реотан до златисто.

Преди поднасяне нарежете баницата на подходящи парчета.

По рецептата на Маргарита Димитрова.

Малаят (Румънска царевична баница) е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Яйцата в тестото са 2 броя. Извинявам се за пропуска!!!
30.09.2017 11:14
1
Ивелина
Ивелина
Колко са яйцата в тестото?
28.09.2017 22:43