Начин на приготвяне
Джоланите хубаво натрийте със червен пипер, черен пипер, сол, олио и чубрица.
Нарежете картофите на едри кубчета, моркова и чушката също.
Сипете олио в гювеча и разбъркайте всички зеленчуци и чери доматите.
Направете разрези с остър нож на джоланите и пъхнете във всеки разрез по парченце от чесъна. Останалите скилидки може да сложите в гювеча.
Добавете бирата и малко вода, овкусете с още подправки и сол, ако е необходимо.
Най-отгоре може да сложите люта чушка и печете за около 2 часа на 200 градуса.
Ако искате да са хубаво запечени, трябва да отстраните капака за последните 10 минути.
Поръсете със ситно нарязан магданоз преди сервиране.
Сочните задушени джолани с картофи и бира са готови.