Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Сочни задушени джолани с картофи и бира

Сочни задушени джолани с картофи и бира

Сочни задушени джолани с картофи и бира
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"И задължително още студена бира, когато сложите гювеча на масата"

Необходими Продукти

  • джолани - 2 бр.
  • картофи - 800 г
  • лук - 2 глави
  • чери домати - 1 клонка
  • зелена чушка - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • бира - 1 ч.ч.
  • чесън - 5 скилидки
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланите хубаво натрийте със червен пипер, черен пипер, сол, олио и чубрица.

Нарежете картофите на едри кубчета, моркова и чушката също.

Сипете олио в гювеча и разбъркайте всички зеленчуци и чери доматите.

Направете разрези с остър нож на джоланите и пъхнете във всеки разрез по парченце от чесъна. Останалите скилидки може да сложите в гювеча.

Добавете бирата и малко вода, овкусете с още подправки и сол, ако е необходимо.

Най-отгоре може да сложите люта чушка и печете за около 2 часа на 200 градуса.

Ако искате да са хубаво запечени, трябва да отстраните капака за последните 10 минути.

Поръсете със ситно нарязан магданоз преди сервиране.

Сочните задушени джолани с картофи и бира са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: