Пилешко с топено сирене и сметана

Сергей АнчевСергей Анчев
Помощник Готвач
226
82
412
3
17/09/2017
"Най-апетитният сос за пиле, който сме опитвали наскоро "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 564
  • Преглеждания за месеца567
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1/2 кг обезкостено
  • топено сирене - - 400 г натурално, 25 - 30% масленост
  • сметана - 300 г 15 - 20 % масленост
  • растителна мазнина - 1 с.л.
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от мазнината, горчицата, соевия сос, ½ ч.л. пипер и малко сол.

Месото се нарязва на хапки и се обърква хубаво с маринатата. Престоява около час.

В загрят тиган се запържват месото с маринатата за около 2 мин.

В огнеупорен стъклен съд с капак се поставят месото, сиренето, нарязано на филийки, сметаната и останалият черен пипер.

Слага се във фурна за около час на 160 градуса, като след завиране се разбърква добре.

Сервира се топло.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ДОРА ХОЛЯНОВА
Пробвам в момента...
0
0