Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Двуцветно козуначено руло

Двуцветно козуначено руло

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Двуцветно козуначено руло5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Козуначено удоволствие за всяко време през годината...наистина е уникално вкусно"

Необходими Продукти

  • инстантна мая - 11 г
  • захар - 8 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • прясно мляко - 220 мл хладко
  • белтъци - 1 бр.
  • брашно - около 500г + 2 - 3 с.л.
  • масло - 75 г меко
  • какао - 2 с.л.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

В купа за месене се смесват маята и захарта, заливат се с прясното мляко и се разбъркват. Изчаква се 2-3 минути да се активира маята. После се добавят белтъка и брашното. Омесва се меко и незалепващо тесто. Накрая се добавя маслото. Отново се омесва, докато тестото поеме маслото.

След това тестото се разделя на две равни части. Към едната се добавя какаото и отново се омесва.

Към другата част от тестото се добавят 2-3 с.л. брашно и също се доомесва. Покриват се с кърпи и се оставят да втасат за 20 минути.

После бялото тесто се разточва на тънка правоъгълна кора. Същото се прави и с какаовото тесто. Слагат се едно върху друго, като бялото тесто трябва да е отдолу. Увива се на руло.

Рулото се прехвърля в тава, предварително намазнена и набрашнена, или във форма за козунак. Покрива се с алуминиево фолио и се оставя да втаса за още 30 минути.

После се намазва обилно с разбит жълтък и се поръсва обилно със захар.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: