Начин на приготвяне
Правят се кюфтетата, като се овкусяват с чубрица, черен пипер и кимион.
Обелените картофи се режат на кръгчета и леко се бланшират за 2-3 мин в топла вода.
Чугуненият сач се намазва с олио. В него се редят изправени кюфте, парче картоф, пак кюфте и така, докато се обиколи.
В средата се слага сиренето, нарязания на полумесеци лук и нарязаните печени чушки.
Лютеницата се размива с малко вода и се изсипва в средата. Капва се и малко олио.
Покрива се с фолио и се поставя в студена фурна.
Печете апетитния сач се за около 40-50 минути.
Готов се изважда, чукват се яйцата и леко се запича.
Накрая сачът с кюфтета, зеленчуци и яйца може да се поръси с магданоз.