Пилешки крилца в настъргани картофки

Пилешки крилца в настъргани картофки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
16k
3k
10k
18
Пилешки крилца в настъргани картофки
Снимка: Мария Симова
1 / 2
20/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Добавете към класическата рецепта и малко от собствения си стил - така се раждат уникалните ястия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките крилца, подсушете и ги поръсете със сол и черен пипер.

Запържете ги в малко олио, на слаб огън до кафяв цвят на месото от двете страни, свалете ги от огъня.

Настържете на едро ренде картофите, нарежете лука и магданоза на ситно и ги смесете. Отделно разбийте яйцата, добавете млякото, сметаната, брашното и зеленчуковата подправка, ако е нужно, посолете и разбъркайте добре с картофената смес.

Добавете майонезата, разбъркайте добре и сипете сместа в подходяща тава.

Отгоре подредете запържените пилешки крилца и завийте тавата с фолио.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете около 30-40 минути.

Сервирайте ястието с прясна салата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: