Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи с пащърнак

Печени картофи с пащърнак

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Печени картофи с пащърнак1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ще усетите аромата на печените картофи с пащърнак още от вратата, последвайте го и ще откриете правилния път към тях"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • пащърнак - 800 г
  • салвия - 2 с.л скълцана
  • горчица - 4 с.л.
  • зехтин - или масло
  • орехи - 3 с.л. счукани
  • пармезан - 50 г настърган
  • кашкавал - 150 г настърган
  • хляб - 1 филия стар на трохи или галета
  • сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете картофите и пащърнака да се сварят в подсолена вода, но не докрай - трябва да останат леко твърди, а не да се преваряват. Отцедете ги и оставете да се поохладят.

Нарежете ги на парчета и ги изсипете в намаслен огнеупорен съд. Объркайте със скълцания градински чай, сол, черен пипер на вкус, полейте обилно с мазнина и объркайте с настъргания пармезан и орехите.

Залейте всичко със сметаната и сложете ястието да се пече в загряна на 190 градуса фурна.

След около 15 минути поръсете с предварително смесените настърган кашкавал и галета и запечете отново до приятен загар.

Поднесете печените картофи с пащърнак леко охладени с гарнитура от зелена салата. Аз обичам да добавям и няколко скълцани скилидки чесън в ястието, но е въпрос на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ади
Ади
Супер, сега вече ще използвам пащърнака от село...
13.12.2015 20:24