Начин на приготвяне
Основата може да използвате за направа на сурови барчета или бонбони.
Всички съставки за основата се смилат в блендер.
В малка тавичка /в моя случай кутия за съхранение на храна, застлана с фолио/ се изписва сместа. Притиска се отгоре хубаво с лъжица, за да се натъпка и стане плътен блат. Оставя се в хладилник.
За крема сварете тиквата и пасирайте, докато е още топла. Смесете с какаото и чиата. По желание подсладете с мед. Аз не го направих, тъй като ми е достатъчно сладко. Можете да добавите и есенция по ваш вкус- ванилия, портокал, ром и т.н.
Кремът се изсипва върху основата и отново оставете в хладилника за 1-2 часа. Украсете по желание.
Водата от тиквата е полезна, така че можете спокойно да комбинирате парче от тортата с чаша тиквен сос.