Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Безглутенова торта без захар

Безглутенова торта без захар

Безглутенова торта без захар2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • За основата
  • лешници - 50 г
  • червени боровинки - 50 г сушени /или друг плод по желание/
  • чиа - 1 с.л.
  • банан - 2 резенчета пресен или 2 - 3 фурми без костилка
  • есенция - pо желание за аромат
  • За крема
  • тиква - 500 г
  • какао - 2 - 3 с.л. натурално
  • чиа - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Основата може да използвате за направа на сурови барчета или бонбони.

Всички съставки за основата се смилат в блендер.

В малка тавичка /в моя случай кутия за съхранение на храна, застлана с фолио/ се изписва сместа. Притиска се отгоре хубаво с лъжица, за да се натъпка и стане плътен блат. Оставя се в хладилник.

За крема сварете тиквата и пасирайте, докато е още топла. Смесете с какаото и чиата. По желание подсладете с мед. Аз не го направих, тъй като ми е достатъчно сладко. Можете да добавите и есенция по ваш вкус- ванилия, портокал, ром и т.н.

Кремът се изсипва върху основата и отново оставете в хладилника за 1-2 часа. Украсете по желание.

Водата от тиквата е полезна, така че можете спокойно да комбинирате парче от тортата с чаша тиквен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: