Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Джемели с пиле и зеленчуци

Джемели с пиле и зеленчуци

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Джемели с пиле и зеленчуци
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Искате най-вкусната рецепта за паста, тогава опитайте нашите джемели с пиле и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • джемели - 230 г паста
  • пилешко филе - 400 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • морков - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр. печена и обелена
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 200 г на кубчета
  • сметана - 200 мл за готвене
  • пармезан - 50 г
  • захар - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1 с.л пресен нарязан
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опечете и обелете червената чушка. Нарежете чушката и моркова на лентички. Нарежете лука и чесъна на дребно.

Нарежете пилешкото филе на кубчета. Загрейте зехтина на умерена температура на котлона в дълбок тиган.

Запържете пилешките кубчета от всички страни за около 10 мин. Отстранете ги от тигана. В същия тиган сипете нарязания лук, моркови и чушки.

Гответе за около 5 мин, . като бъркате непрекъснато. Добавете чесъна и гответе още за около 2 мин.

Добавете доматите на кубчета и разбъркайте хубаво. Гответе още около 5 мин

Сипете сметаната за готвене, босилека и захарта. Оставете соса да заври. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете пилешките кубчета. Покрийте с капак и гответе около 10 мин.

Междувременно сварете джемелите според инструкциите на производителя.

При готовност добавете пастата в соса, разбъркайте хубаво и поръсете с пармезан.

Джемелите с пиле и зеленчуци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: