Начин на приготвяне
Опечете и обелете червената чушка. Нарежете чушката и моркова на лентички. Нарежете лука и чесъна на дребно.
Нарежете пилешкото филе на кубчета. Загрейте зехтина на умерена температура на котлона в дълбок тиган.
Запържете пилешките кубчета от всички страни за около 10 мин. Отстранете ги от тигана. В същия тиган сипете нарязания лук, моркови и чушки.
Гответе за около 5 мин, . като бъркате непрекъснато. Добавете чесъна и гответе още за около 2 мин.
Добавете доматите на кубчета и разбъркайте хубаво. Гответе още около 5 мин
Сипете сметаната за готвене, босилека и захарта. Оставете соса да заври. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете пилешките кубчета. Покрийте с капак и гответе около 10 мин.
Междувременно сварете джемелите според инструкциите на производителя.
При готовност добавете пастата в соса, разбъркайте хубаво и поръсете с пармезан.
Джемелите с пиле и зеленчуци са готови.