Френски черешов пай

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697323
29/07/2012
"Ще опитате ли парче от нашия френски черешов пай? Или направо да ви дадем рецептата?"
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 227
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • череши - 250 г едри и зрели
  • лешници - 75 г белени и запечени
  • захар - 90 г
  • сметана - 150 мл
  • яйца - 2 големи + 3 жълтъка, големи
  • брашно - 1 супена лъжица
  • сол - щипка
  • бренди - 1 и 1/2 с.л.
  • бадеми - 25 г сурови нарязани
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете на брашно лешниците и ги разбъркайте с брашното. Добавете захарта и солта, след което постепенно целите яйца едно по едно, а след тях и жълтъците.

Добавете сметаната и разбъркайте до хомогенна смес, която трябва да има гъстотата на палачинки. Покрийте съда с капак и оставете хладилника за 1 нощ.

Накиснете отново за 1 нощ почистените от костилки и дръжки череши в брендито. На следващия ден намазнете тава с диаметър 20 см и загрейте фурната на 220 градуса.

Извадете тестото от хладилника и бавно го разбъркайте. Отмерете около 175 мл от него и сипете в тавата. Наредете плътно част от черешите на един пласт и отгоре и залейте с останалата част от тестото. По желание отгоре поръсете с бадеми.

Сложете френския черешов пай да се пече за около 30-40 минути на средно ниво на фурната. Щом бухне и добие лек златист цвят, значи е готов и е добре да го проверите с клечка, преди да го извадите.

Готовия френски черешов пай поръсете с пудра захар. Може да го поднесете топъл или охладен.

Рейтинг

5 5
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар