Царевичен хляб Проя

24/09/2017
"Кулинарна носталгия по вкусът на храната от едно време "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 707
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 500 г фино
  • топла вода - 600 мл
  • сода бикарбонат - 0.5 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • семена - за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното в купа и добавете към него останалите сухи съставки - содата и солта. Разбъркайте.

Направете кладенче и в него сипете малко вода, като разбърквате. Добавете олиото и сипете останалата вода, като разбърквате непрекъснато.

Тестото трябва да е течно, малко по-гъсто от палачинково тесто. Покрийте тава с хартия за печене и изсипете тестото.

Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-40 минути.

Проверете готовността на хляба, като го прободете с клечка.

По желание можете да поръсите със семена.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар