Начин на приготвяне
Омесваме каймата със сол, черен пипер, кимион.
Оформяме малки кюфтенца и ги оваляйте в брашно.
Слагаме тиган на котлона и ги изпържваме за кратко в малко мазнина.
Вадим и в същата мазнина слагаме нарязания лук, гъби, чушки и чесън.
Запържваме до омекване.
Добавяме и доматите, нарязани на парченца, и разбъркваме.
След това добавете кюфтенцата и критаракито, като продължаваме да разбъркваме.
Вода наливаме толкова , колкото да се покрие получената смес.
Оставяме така да ври, като прибавяме и солта, черния пипер нарязания на ситно магданоз.
Ако водата е малко, а критаракито не е готово, доливаме до пълната му готовност.
Поднасяме, като с помощта на купичка оформяме критаракито и отгоре поставяме малки кюфтенца.
Поръсваме с настърган кашкавал и нарязан на ситно магданоз.