Овнешки гювеч

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Овнешки гювеч1 / 2
21/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • овче месо - 500 г шарено
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • домати - 4 бр.
  • чушки - 4 бр. червени
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • зелен фасул - 150 г
  • бамя - 100 г
  • люти чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • За заливката
  • кисело мляко - 300 г
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • червен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • За поръсване
  • магданоз - 1 с.л. нарязан на дребно
  • копър - 1 с.л. нарязан на дребно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции и и го поръсваме със сол, червен пипер и няколко капки олио, и го слагаме в пръстен гювеч. Запичаме го за около 40 минути във фурната.

Обелваме и нарязваме картофите на филийки.

Патладжана разрязваме на две, осоляваме го и го оставяме за 10 минути, за да се отдели горчивината, след което го нарязваме на едри парчета.

Всички зеленчуци, без картофите, нарязваме на едри парчета и ги задушаваме до омекване в останалото олио и малко вода. Добавяме и патладжана.

Върху месото нареждаме картофите, а върху тях изсипваме задушените зеленчуци. Печем още 20 минути.

През това време разбиваме яйцата, заедно с брашното, киселото мляко, щипка червен пипер и сол и заливаме равномерно запечения гювеч. Връщаме във фурната докато заливката се зачерви.

Сервираме ястието топло, поръсено с магданоз и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: