Начин на приготвяне
Нарязваме месото на порции и и го поръсваме със сол, червен пипер и няколко капки олио, и го слагаме в пръстен гювеч. Запичаме го за около 40 минути във фурната.
Обелваме и нарязваме картофите на филийки.
Патладжана разрязваме на две, осоляваме го и го оставяме за 10 минути, за да се отдели горчивината, след което го нарязваме на едри парчета.
Всички зеленчуци, без картофите, нарязваме на едри парчета и ги задушаваме до омекване в останалото олио и малко вода. Добавяме и патладжана.
Върху месото нареждаме картофите, а върху тях изсипваме задушените зеленчуци. Печем още 20 минути.
През това време разбиваме яйцата, заедно с брашното, киселото мляко, щипка червен пипер и сол и заливаме равномерно запечения гювеч. Връщаме във фурната докато заливката се зачерви.
Сервираме ястието топло, поръсено с магданоз и копър.