Начин на приготвяне
Разбърква се маята в хладка вода със захарта и оставяме да бухне. Сипва се в брашното, добавяме топло прясно мляко, олио, сол и замесваме средно меко тесто.
Намазва се с олио топчето тесто и оставям в намаслена голяма торба да втаса.
Готовото тесто се разделя на малки топки с големина на ябълка. В купа се смесват натрошено сирене и извара, като леко се поръсва с малко хималайска сол. Ако сиренето е солено, не го правете, а просто опитайте как е на вкус.
Маслините се нарязват на парченца, като се почистват от костилката.
Всяко топче с намазнени ръце се разстила на елипса. В едната част се поставя плънката, отгоре се разпределят по 2 нарязани маслини и покриваме с другата половина, като краищата се притискат, да се получи ръб.
Загрява се олио на 4 степен, пържим питките от двете страни до златисто.
Изваждат се върху салфетка да попие мазнината.
Поднасяме с пресни зеленчуци.
Много вкусни по всяко време на деня!