Пиле с къри ориз

30/07/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"За приготвянето на вкусни ястия не са нужни трудни техники и десетки продукти, а усет, вкус и желание. Ето го и доказателството!"
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 233
  • Преглеждания за месеца310
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 пиле
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 глава кромид, голяма
  • чесън - 3 - 4 скилидки или на вкус
  • ориз - 350 г
  • къри - 2 ч.л.
  • черен пипер - прясно смлян
  • бульон - от кокалите на пилето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пилето и от костите сварете около 1.2 л пилешки бульон.

Нарежете пилешкото на едри парчета и го запържете в сгорещено олио за кратко. Извадете го от тигана и го поръсете с малко сол и черен пипер.

Долейте още малко олио в тигана и запържете нарязания ситно лук. След малко прибавете нарязаните на дребни кубчета моркови и скълцан чесън.

Щом зеленчуците се запържат, прибавете измития и отцеден ориз. Бъркайте, докато се запържи и добавете сол, черен пипер и кърито.

В тава разстелете ориза със зеленчуците. Разбъркайте с пилешкото, долейте горещия бульон и сложете тавата да се пече в загряна на 200 градуса фурна.

Щом оризът попие течността, пилето с къри ориз е готово.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар