Наложена баница с ябълки

26/09/2017
"Добре дошли в групата на почитателите на сладките баници "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 191
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет
  • олио - за поръсване
  • пудра захар - за поръсване
  • ябълки - 1 кг настъргани
  • бисквити - 5 - 6 бр. натрошени
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л. равна
  • сироп
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се почистват ябълките от семената и кората. Настъргват се на едро ренде в купа и леко се отцежда сокът. Добавят се натрошени бисквити, да попие влагата, а захарта смесваме с канела.

Взема се правоъгълна тава, намаслена с мазнина. Поставя се една кора, поръсваме малко олио, върху нея втора и отново олио. Поръсваме със захар и канела, а отгоре - с ябълки и бисквити.

Така се нареждат всички кори, докато свършат продуктите. Нарязва се на квадрати, поръсваме с олио и печем в загрята фурна 200 г до зачервяване.

Приготвя се сироп от захар и вода и се охлажда. Изважда се топлата баница и заливаме със сиропа, попива бързо и не е сочно като баклава, а просто омеква, да не се троши.

Охладена поръсвам с пудра захар и поднасяме с кафе.

Вкусно за всеки ден!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар