Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница, която не спада

Баница, която не спада

EлзаEлза
Чирак
48357106292
Баница, която не спада2 / 2
26/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Баница, която не спада, но изчезва за секунди от тавата"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 пак (5 г)
  • олио - 100 мл
  • сирене - 500 г
  • масло - 100 г за намазване на корите /или олио/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.

Вземете една кора, намажете с четка с малко масло или олио, сложете втора кора отгоре, намажете с 3-4 с.л. от сместа. Поръсете от натрошеното сирене. Навийте откъм късата страна на руло.

Първата кора навийте на охлюв и я сложете в средата на тавата, която предварително сте намазали с олио или масло. Тавата е с размери 28-30 см.

Така процедираме с останалите кори, като навиваме около първата. Ако ви остане малко от сместа, намажете баницата отгоре.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин.

Като я извадите, напръскайте с малко вода и я покрийте за около 10-15 мин.

Насладете се на една прекрасна баница.

Да ви сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Най хубавата баница.
18.10.2023 10:34
Потребител#326894
Потребител#326894
Вкусно
12.06.2023 13:20
Людмила
Людмила
Изглежда чудесно!
27.08.2022 16:24
Людмила
Людмила
Поздравления!
27.08.2022 16:23
2
Анонимен
Анонимен
колко грама е не пълна чаша.благодаря
26.07.2022 17:23
1
Дони Ники
Дони Ники
Възхитителна баница!
07.04.2022 06:25
1
1
Birgul
Birgul
Браво, уникална е!
14.06.2020 11:33
1
Николина Панчева
Николина Панчева
много е хубава
19.06.2018 06:36
4
2