Домашни равиоли с извара, кашкавал и доматен сос

27/09/2017
"За отлични резултати, направете го като майсторите - от замесването на тестото, до приготвянето на равиолите "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 186
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • за тестото на равиолите
  • вода - 100 мл
  • сол - 1 к.л.
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - колкото поеме
  • плънка
  • извара - 100 г
  • яйце - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г настърган
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер
  • доматен сос
  • лук - 1 бр.
  • домати - 1 ч.ч.
  • червена чушка - 1 бр
  • HOSSO - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 щипка
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме две чаши брашно в купа, оформя се кладенче в средата. Налива се 100 мл хладка вода, добавя се сол и 1 яйце. Разбърква се добре с вилица на топка тесто, сипва се на набрашнен плат и се измесва на средно меко тесто. Оставя се покрито с фолио да почине за 20 минути.

Тестото се разточва на кора, като се поръсва с малко брашно и с чашка с диаметър 3 см се изрязват кръгчета.

В купа смесваме извара, яйцето и настърган кашкавал с щипка сол и черен пипер - това е плънката. Върху едно кръгче в средата се поставя малко от плънката и покриваме с второ кръгче. Краищата се притискат с вилица да не изтича пълнежът.

Равиолите се варят във вряща подсолена вода около 4-5 минути и когато изплуват нагоре, са готови. Изваждат се с решетъчна лъжица в чиния. Загрява се олио с нарязан лук и червена чушка на ленти. След минута добавяме нарязани ситно домати и овкусяваме със сол и захар.

Готвим соса леко да сгъсти, снема се от котлона, пасира се и заливаме домашните равиоли. Сервираме с пресен босилек.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар