Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на едри парчета.
Загрейте олиото на огъня и добавете лука, рендосан на ренде, и пасирания чесън. Задушете за около минута и прибавете парчетата свинско месо.
Запържете го до побеляване за около 10 минути, след което го поръсете с брашното и подправките - рендосаната целина, черен пипер, зеленчуковата подправка, и дафиновите листчета.
Разбъркайте, за да се смесят подправките с месото, и налейте коняка и 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок. Отново разбъркайте и пържете още 2-3 минути.
Прехвърлете месото в йенска тенджера или тавичка.
Сложете върху месото парченца масло, налейте топла вода, посолете с щипка сол и захлупете с капака или с фолио, ако печете в тавичка.
Сложете във фурната и я включете на 200 градуса. Печете около 90 минути, след което махнете капака и печете още 10-15 минути до леко зачервяване на месото.
Сервирайте задушеното свинско топло с гарнитура по ваш избор.
Задушеното свинско с коняк и подправки е готово.