Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено свинско с коняк и подправки

Задушено свинско с коняк и подправки

Задушено свинско с коняк и подправки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Традицията повелява - щом свинското се готви с алкохол, трябва и да се консумира с алкохол Съгласни ли сте?"

Необходими Продукти

  • свинсо месо - 1 кг шол
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • целина - 1 с.л. рендосана глава
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • дафинов лист - 2 листчета
  • коняк - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • олио - 100 мл
  • масло - 50 г
  • сол - на вкус
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на едри парчета.

Загрейте олиото на огъня и добавете лука, рендосан на ренде, и пасирания чесън. Задушете за около минута и прибавете парчетата свинско месо.

Запържете го до побеляване за около 10 минути, след което го поръсете с брашното и подправките - рендосаната целина, черен пипер, зеленчуковата подправка, и дафиновите листчета.

Разбъркайте, за да се смесят подправките с месото, и налейте коняка и 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок. Отново разбъркайте и пържете още 2-3 минути.

Прехвърлете месото в йенска тенджера или тавичка.

Сложете върху месото парченца масло, налейте топла вода, посолете с щипка сол и захлупете с капака или с фолио, ако печете в тавичка.

Сложете във фурната и я включете на 200 градуса. Печете около 90 минути, след което махнете капака и печете още 10-15 минути до леко зачервяване на месото.

Сервирайте задушеното свинско топло с гарнитура по ваш избор.

Задушеното свинско с коняк и подправки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: