Пене Фритата

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68276121566
29/09/2017
"Смели импровизации с паста и моцарела - идеални за гладници "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо796
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода или по указанията на опаковката. Докато се вари, се разбиват четири яйца.

Към тях се прибавят настърганият кашкавал и шпек салама, нарязан на кубчета.

Пастата се отцежда и се поръсва със сол и черен пипер на вкус. Към нея се прибавя яйчената смес.

В дълбок тиган се загрява една супена лъжица олио и след като се загрее, се изсипва половината част от пастата. Върху нея се разпределят парченца моцарела.

Прибавя се и останалата половина от пастата и тиганът се покрива с капак.

След като фритатата получи загар отдолу, с помощта на капака се обръща да се запече и от другата страна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар