Традиционна агнешка дроб чорба

30/09/2017
"Който не е опитал дроб-чорба, той не знае какво е изпуснал!"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 577
  • Преглеждания за месеца1946
  • Преглеждания за седмицата406
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • агнешки дреболии - 500 г (чревца, бял и черен дроб)
  • стар лук - 1/2 глава /1 връзка пресен/
  • морков - 1 бр.
  • ориз - 2 - 3 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • джоджен - пресен или сух
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Или иначе казано агнешка дроб чорба. Агне...Великден...а сега е октомври. Така е, обаче една топла супа е подходяща винаги, особено когато навън времето си е доста хладно. Агнешки дреболии се намират и сега по магазините. Моите обаче бяха от великденското агне, почистени, сварени и нарязани, а в последствие и замразени. Благодаря ти, мой тате!

Както вече споменах, моите субпродукти бяха готови. Ако вашите са купени, имате малко работа да почистите чревцата. Може да ги накиснете за 30 минути във студена вода с оцет, за да неутрализирате малко миризмата. Трябва ви една по-дълга дървена клечка, с помощта на която се обръща всяко едно чревце и се измива под течаща вода. За по-лесно нарязване в последствие може да ги сплетете на плитка и така да варите. Не изхвърляйте бульона. След като дреболиите са сварени, ги нарежете на дребни парченца.

Ситно нарязаният лук и морков се задушават в олиото, добавят се дреболиите, червения и черния пипер. Добавете бульона (или гореща вода), предварително прецеден, така че да ги покрие на 3-4 пръста.

Когато чорбата заври, добавете ориза и ситно нарязания джоджен. Вкъщи обичаме чорбата да не е много гъста, затова слагам 2 супени лъжици ориз обикновено. Нека поври 20-30 минути или докато оризът е готов.

Ред е на застройката. Разбийте жълтъците с киселото мляко, аз добавям и няколко капки лимонов сок. Добавете малко от бульона на супата към жълтъците, за да се уеднакви температурата и тогава добавете застройката в тенджерата. Разбъркайте, оставете да кипне и отстранете от огъня.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mariya Velcheva
Mariya Velcheva
15.12.2018 18:32
Страхотна рецепта. Получи се прекрасно
1
0