Начин на приготвяне
Нов прочит на класическата супа топчета.
Каймата се поръсва с чубрица, оформя се на малки топченца и се овалват в брашно.В тенджерка се загрява олио, запържваме ситно нарязан лук, морков на кубчета, червена чушка, нарязана на лентички.
Когато зеленчуците омекнат, се добавят и нарязани ситно кубчета картофи. След две-три минути сипваме литър и половина гореща вода.
Когато водата заври прибавяме кюфтенцата, сол на вкус, черен пипер и нарязан магданоз.
Готвят се на умерен котлон, докато картофите започнат да омекват. Десет минути преди края сипваме паста фарфале и шепа грах от консерва. Варим до готовност на пастата и сваляме от огъня да се охлади.
В купа разбиваме киселото мляко с жълтъка. Сипва се един черпак от бульона на супата, разбърква се с жълтъка и връщаме в тенджерката на тънка струя.
Сервираме супата, поръсена с прясно смлян черен пипер.
Може да ползвате в супата топчета и други зеленчуци като броколи, зелен боб, тиква и каквото си решите, а накрая е важен вкусът.
Супата топчета с фарфале и зеленчуци е готова.
Коментари