Начин на приготвяне
Обелваме карата на домата и го почистваме. Половината го режем на тънки шайби. Другата половина режем на ситно.
Сиренето го настъргваме на ренде. Кашкавала го настъргваме на ренде. Пушения шпек го режем на тънки полукръгчета или кръгчета. Пресяваме брашното в купа и правим кладенче по средата.
Слагаме вътре солта, захарта и сухата мая. Добавяме водата леко топла и зехтина и с ръка разбъркваме. После хубаво замесваме тестото. Оставяме го на топло да втаса, докато удвои обема си. Намазваме го с малко зехтин, слагаме в намазнена купа и го покриваме.
След като втаса тестото, го раздърпваме с ръце на тънък кръг върху тава, намаслена или покрита с хартия за печене. Върху блата слагаме равномерно нарязаните на ситно парченца домат. После редим шпека.
Поръсваме с настърганото бяло сирене и кашкавала. Най-отгоре слагаме кръгчетата домати и поръсваме със сухият риган.
Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Да ви е сладко!