Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене с гъби и наденички

Пене с гъби и наденички

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пене с гъби и наденички
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Между вас и тези разкошни наденички стоят само двайсетина минути в кухнята и нашата подробна рецепта"

Необходими Продукти

  • наденички - 2 бр. сурови от свинско месо (около 200 г)
  • бекон - 150 г
  • гъби - 150 г
  • пене - 250 г паста
  • пармезан - 80 г
  • жълтък - 1 бр.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахнете обвивката от наденичките и запържете каймата на сух дълбок тиган за около 10 мин, докато покафенее. Натискайте и разбърквайте, за да стане каймата на малки парченца.

Почистете и нарежете гъбите на малки парчета. Нарежете бекона на кубчета. Извадете от тигана запържената кайма и сипете гъбите и бекона.

Пържете до златисто на бекона около 10 мин. Върнете месото от наденичките и дръжте сместа на топло.

Междувременно сварете пастата според указанията на производителя. Смесете 40 г от пармезана с яйчения жълтък, по-голямата част от магданоза и заквасената сметана. Разбъркайте хубаво соса.

Смесете пенето с месната смес. Загрейте на слаб котлон и добавете соса. Разбъркайте хубаво и добавете малко от водата, в която е вряла пастата.

Гответе още няколко минути и сервирайте готовата паста поръсена с допълнителни пармезан и магданоз.

Пенето с гъби и наденички е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: