Начин на приготвяне
Измиваме, подсушаваме и нарязваме на кубчета пилешкото месо. Обелваме морковите и ги режем на ленти. Почистваме чушката и заедно със зелето ги режем на къси лентички. Гъбките ги режем на ситно.
В тиган сипваме мазнината и я загряваме. Изсипваме пилешкото месо и морковите. Бъркаме за 3-4 минути и добавяме останалите зеленчуци.
Задушаваме под капак на по-слаб огън за 5 минути. След това овкусяваме с подправките.
В тенджера кипваме вода, в която сме сложили предварително сол и малко олио. Слагаме букатините да се сварят за няколко минутки спрямо указанието на опаковката.
След като са готови, ги измиваме със студена вода и отцеждаме. Добавяме ги към плънката и разбъркваме. Оставяме да се готвят за още 5 минути, за да се овкусят.
Ако е нужно, добавяме още малко олио, да се запържат.
Сервираме, докато са топли.
Букатините с пилешко месо и гъби са готови.