Бобена кремсупа

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Бобена кремсупа
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Децата може и да не харесват зелен фасул, но ще хапнат с апетит тази разкошна бобена кремсупа"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 1 буркан (стерилизиран)
  • домати - 1 буркан (стерилизиран)
  • картофи - 2 големи
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • чубрица - на вкус
  • кисело мляко - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с незалепващо покритие първо загряваме олиото, след това запържваме за 5 мин едро нарязаните моркови и лук (колкото да си пуснат аромата).

После добавяме обелените и нарязани на големи кубчета картофи и запържваме за още 5 мин. Изсипваме изцедения буркан със зелен боб и разбъркваме добре.

Щом започне да отделя сок, заливаме с доматите и добавяме още 400 мл вода.

Овкусяваме с подправките и оставяме да ври на среден огън за около 35-40 мин или докато зеленчуците омекнат (ако се налага, може да добавите още малко водичка).

Накрая снемаме от котлона и оставяме да изстине за 10-15 мин, след което пасираме.

Поднасяме с кисело мляко или сирене :)

Може да се поднесе и с чаша греяна ракия ;)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: