Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Пролетна кремсупа в хлебче

Пролетна кремсупа в хлебче

ИлиянаИлияна
Новак
42122
Пролетна кремсупа в хлебче
Снимка: Илияна
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • вода - 1.5 л
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 100 г
  • чушка - 1 бр.
  • картофи - 500 г
  • тиквичка - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • мащерка
  • магданоз
  • хлебчета - 4 бр. кръгли
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате водата в дълбока тенджера на котлона.

Докато чакате да заври, подготвяте зеленчуците.

Измивате всички зеленчуци. Белите лука, картофите, морковите и тиквичката. Чушката се почиства от семки.

Нарежете всичко на малки кубчета.

Когато водата заври, сложете първо лука, солта, черния пипер и мащерката. След това слагате морковите.

След 10 минути слагате гъбите и чушките. След още 10 минути прибавяте картофите и тиквичката.

Оставя се да ври още 10-15 минути.

След като супата е готова, я пасираме.

Отрязваме горната част на хлебчетата и издълбаваме средата, за да се получи паничка. Може да намажете с масло вътрешната част на нашите хлебни панички. Сипвате супата в тях.

Може да сервирате с малко готварска сметана и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: