Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Бобена крем супа с розмарин и зехтин

Бобена крем супа с розмарин и зехтин

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Бобена крем супа с розмарин и зехтин
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
04/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Бобена крем супа с розмарин и зехтин - още едно нещо, с което Италия изпъква в кулинарията"

Необходими Продукти

  • бял боб - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • селъри - 1 стрък
  • розмарин - 3 - 4 иглички
  • чесън - 1 малка скилидка
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 12 ч.след което го измийте, налейте нова студена вода и сложете на котлона.

Наситнете лука, моркова и селърито. Прибавете го в тенджерата. Сварете до готовност на боба.

Пасирайте готовата супа до гладкост. Нарежете на много ситно чесъна с розмарина. Овкусете супата.

Поднесете бобената супа топла, украсена с иглички розмарин и полята със струйка зехтин.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: