Начин на приготвяне
Свинското месо се минава през месомелачката през едрата решетка заедно със сланината, може да се пусне и главата лук през нея или да се настърже на ситно ренде.
Перата зелен лук и лютата чушка се нарязват на много ситно. Добавят се прясно смлян черен пипер, щипка чубрица и сол на вкус и каймата се размесва много добре.
Прехвърля се в купа, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника за 2-3 часа.
След това отново се премесва един - два пъти, разделя се на две големи топки и с леко намокрени ръце се оформят големи сплескани лапи, с големината на дланта.
Всяка се увива внимателно в парче було и се изпича на добре загрята и намазана със сланинка скара и от двете страни до готовност.
Сервира се по една пържола на порция със свежа зеленчукова гарнитура, в която задължително трябва да присъства нарязан на ивички кромид лук.
По желание може да оформите лука при поднасянето като нокти, за да е по-интересна визията на ястието.
Мечата лапа в було е готова.
Коментари