Меча лапа в було

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Меча лапа в було
Снимка: Зори
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
200 мин.
Порции
2
"Оставяме мечките на ловците, за чревоугодниците като нас има меча лапа в було и свежа салатка"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • сланина - 70 г
  • кромид лук - 1 глава
  • зелен лук - няколко пера
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 к.л.
  • люта чушка - 1/2 бр.
  • ронена чубрица - 2 щипки
  • було - 2 големи парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се минава през месомелачката през едрата решетка заедно със сланината, може да се пусне и главата лук през нея или да се настърже на ситно ренде.

Перата зелен лук и лютата чушка се нарязват на много ситно. Добавят се прясно смлян черен пипер, щипка чубрица и сол на вкус и каймата се размесва много добре.

Прехвърля се в купа, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника за 2-3 часа.

След това отново се премесва един - два пъти, разделя се на две големи топки и с леко намокрени ръце се оформят големи сплескани лапи, с големината на дланта.

Всяка се увива внимателно в парче було и се изпича на добре загрята и намазана със сланинка скара и от двете страни до готовност.

Сервира се по една пържола на порция със свежа зеленчукова гарнитура, в която задължително трябва да присъства нарязан на ивички кромид лук.

По желание може да оформите лука при поднасянето като нокти, за да е по-интересна визията на ястието.

Мечата лапа в було е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кашкавал!
08.12.2022 00:45