Лютика

06/08/2012
"При това изобилие на свежи чушки по пазарите е грехота, да не затворите няколко бурканчета лютика!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 062
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате сухи чушки, почистете ги от семките, залейте ги с вода и ги варете до омекване. Обелете ги от ципите и ги смесете със стрития със сол чесън, настъргания лук, магданоза, сол на вкус.

Стрийте всичко на гладка каша, като за улеснение може да пасирате или да смелите в кухненски робот. Долейте към зеленчуковата паста олиото постепенно, като разбърквате.

Накрая подправете на вкус с оцет или лимонов сок. Разсипете лютиката в малки бурканчета. Отгоре залейте всяко със сгорещено олио и затворете бурканчетата. Съхранявайте на хладно.

Лютиката може да поднесете към ястия с боб, месо на скара или като съставка от някои пикантни сосове. Може да използвате също и за основа на сандвичи със сирене.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Богинчо
Богинчо
11.10.2014 19:41
Друдия път готви без прашките тиииии
0
0