Начин на приготвяне
Изберете за сладката баница леко кисел сорт ябълки, с тях баницата става по вкусна.
Измийте ги, обелете ги, почистете ги от семките и ги рендосайте на ренде.
Към тях прибавете захарта, меда, рендосаната кора от половин лимон и ароматите - ром, кардамон и канела. Разбъркайте хубаво сместа.
Вземете две кори от опаковката, поръсете ги с две супени лъжици олио, разпределете част от сместа и навийте на руло.
Намажете дъното на тавичка с олио и навийте рулото, както се навива баница.
Вземете още две кори и продължете по гореописания начин до изчерпване на всички кори и сместа.
Вече навитата баница сложете в загрята фурна и печете на 180 градуса.
Когато баницата получи червеникав загар, я покрийте с фолио.
Печете баницата около 50 минути.
Извадете от фурната и по желание я поръсете с пудра захар.
Ябълковата баница с мед и кардамон е готова.