Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Ябълкова баница с мед и кардамон

Ябълкова баница с мед и кардамон

Ябълкова баница с мед и кардамон
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Тази ябълкова баница с мед и кардамон е всичко, за което един лакомник може да си мечтае"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка
  • ябълки - 8 бр.
  • олио - 150 мл
  • захар - 5 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • лимон - кората от 1/2
  • ром - 2 с.л.
  • кардамон - 1/2 к.л. смлян
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете за сладката баница леко кисел сорт ябълки, с тях баницата става по вкусна.

Измийте ги, обелете ги, почистете ги от семките и ги рендосайте на ренде.

Към тях прибавете захарта, меда, рендосаната кора от половин лимон и ароматите - ром, кардамон и канела. Разбъркайте хубаво сместа.

Вземете две кори от опаковката, поръсете ги с две супени лъжици олио, разпределете част от сместа и навийте на руло.

Намажете дъното на тавичка с олио и навийте рулото, както се навива баница.

Вземете още две кори и продължете по гореописания начин до изчерпване на всички кори и сместа.

Вече навитата баница сложете в загрята фурна и печете на 180 градуса.

Когато баницата получи червеникав загар, я покрийте с фолио.

Печете баницата около 50 минути.

Извадете от фурната и по желание я поръсете с пудра захар.

Ябълковата баница с мед и кардамон е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: