Начин на приготвяне
Кутийките кардамон се запържват на сух тиган за 2 минути. Отварят се, семената се вадят и се счукват в хаванче. Чесънът се нарязва на ситно. Чесънът и кардамонът се смесват и се добавят медът, червеното вино, черният пипер, солта и соевият сос.
Всичко се разбърква. Патешките гърди се разрязват леко на дълбочина 3 милиметра откъм кожата.
Заливат се с маринатата, покриват се с капак и се оставят за 4 часа в хладилника. Филето се вади от маринатата и се подсушава. Патешките гърди се редят в тава и се пекат 15 минути на 170 градуса.
След това се вадят и се запичат на сух тиган по 2 минути от всяка страна. Връщат се в тавата и се пекат 12 минути на 190 градуса. Вадят се от фурната, оставят се 5 минути и веднага се сервират.