Начин на приготвяне
Настъргваме тиквата. Ябълките обелваме и с помощта на белачка ги нарязваме на много тънки и възможно по-широки ленти.
Намазваме дъното на малка тавичка с малко масло и подреждаме ябълкови лентички, като е добре да се застъпват, така че да покрият дъното плътно. Може да се сложат и два слоя един върху друг. Върху ябълките разпределяме тиквата, поръсваме с 2 с.л. мед и канелата и отгоре подреждаме отново слой ябълки.
Разбивате яйцата, прясното мляко и останалата лъжица мед и заливаме подредения тиквеник. Отгоре поръсваме с маслото и поставяме във фурната.
Печем до леко златисто и докато няма никаква течност.
Изпечения диетичен тиквеник оставяме за 3-4 часа да се стегне и сервираме нарязан на правоъгълници.