Начин на приготвяне
Първо се омесва каймата заедно с всички продукти. Слага се в хладилник да си почине.
Картофите се обелват, нарязват и се пържат в тиган с малко мазнина. Малко преди да бъдат готови, се вдигат от котлона и се отцежда излишната мазнина.
В малка тенджера се слагат 2 с.л. олио да загрее.
Добавят се ситно нарязан лук и моркови. Задушават се за 5 минути и след това се добавя и ситно нарязаната чушка. След като поомекнат, се слага и грах.
Овкусяват се със сол. Захлупват се и се оставят на среден огън за 10 минути. Вдига се от котлона и се оставя да поизстине.
От вече починалата кайма се откъсват топки с големина малко по-големи от орех, оформят се гнезда и се нареждат в тава с незалепващо покритие с малко разстояние едно от друго.
Пържените картофки се разпределят между гнездата.
Гнездата се пълнят със зеленчуковата плънка.
В купа се смесват вода и доматен сок и се изсипват върху картофките.
Пекат се в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване на гнездата.
Изкарват се от фурната, всяко гнездо се покрива с рендосан кашкавал и се връщат обратно, докато се разтопи кашкавалът и хване коричка.
Гнездата от кайма със зеленчукова плънка и картофи са готови.