Начин на приготвяне
Нарежете месото на подходящи парчета и го запържете в силно сгорещено олио за няколко минути от всички страни.
Щом месото се запечата, го извадете и в същата мазнина задушете ситно нарязаната глава лук.
Когато лукът омекне, добавете ситно нарязаното зеле, което предварително сте стрили с малко сол.
Добавете червен пипер, ситно нарязаните домати, чубрица и черен пипер на вкус.
Налейте малко топла водичка и задушавайте зелето на умерен огън около 15-20 минути.
Разпределете на дъното на гювеча половината от задушеното зеле. Отгоре поставете месото и покрийте с останалото зеле.
Сложете гювеча в студена фурна и печете на 180 градуса до готовност. Да ви е сладко!
Свинските гърди с прясно зеле в глинен съд са готови.
Източник: Рени Дочева от Кулинарна мрежа
Коментари