Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински гърди и плешка с прясно зеле

Свински гърди и плешка с прясно зеле

Свински гърди и плешка с прясно зеле
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Свинско с прясно зеле не сме хапвали отдавна, май е време"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг
  • свинска плешка - 600 г
  • прясно зеле - 1 зелка ( 1.5 кг)
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • лютеница - 2 с.л, едро смляна
  • целина - 2 с.л, прясна
  • мащерка - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 2 щипки
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахнете кочана на зелето и го нарежете на не много големи ивици.

Намачкайте го със сол.

Морковите обелете и настържете.

Праза се почиства и се реже на шайби.

В дълбока тенджера сгорещете олиото и запържете праза и моркова.

По желание може да добавите и скилидка чесън.

След като морковите и праза се задушат добавете зелето и целината, и изчакайте да омекне.

След това добавете лютеницата и овкусете със сол, 1 ч.л чубрица, черен пипер, 1 щипка червен пипер и разбъркайте. Оставете за 10 минути да се готви. През това време нарежете плешката на кубчета, а гърдите нарежете на ребра.

Сложете ги в купа и овкусете с останалите подправки. След като зелето се е задушило, го прехвърлете в тава, добавете плешката, разбъркайте и подредете ребрата отгоре.

Долейте 1 ч.ч вода, сложете фолио върху тавата и печете на 180 градуса 20 минути с фолиото, а след това махнете фолиото и гответе до пълна готовност на ястието. Да ви е сладко свинското със зеле!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Пропуснала съм да добавя, че целината се слага, докато зелето се задушава. Извинявам се :)
23.11.2021 09:55