Начин на приготвяне
Премахнете кочана на зелето и го нарежете на не много големи ивици.
Намачкайте го със сол.
Морковите обелете и настържете.
Праза се почиства и се реже на шайби.
В дълбока тенджера сгорещете олиото и запържете праза и моркова.
По желание може да добавите и скилидка чесън.
След като морковите и праза се задушат добавете зелето и целината, и изчакайте да омекне.
След това добавете лютеницата и овкусете със сол, 1 ч.л чубрица, черен пипер, 1 щипка червен пипер и разбъркайте. Оставете за 10 минути да се готви. През това време нарежете плешката на кубчета, а гърдите нарежете на ребра.
Сложете ги в купа и овкусете с останалите подправки. След като зелето се е задушило, го прехвърлете в тава, добавете плешката, разбъркайте и подредете ребрата отгоре.
Долейте 1 ч.ч вода, сложете фолио върху тавата и печете на 180 градуса 20 минути с фолиото, а след това махнете фолиото и гответе до пълна готовност на ястието. Да ви е сладко свинското със зеле!
Коментари