Начин на приготвяне
Разбърква се маята в топла вода със захарта и оставям за 10-15 минути да бухне.
Сипва се в брашното, добавя се белтъкът на яйцето и половината жълтък, а другата част се отделя за намазване. Прибавя се и сол, олиото, прясното мляко и с вилица се бърка докато стане на топка тесто.
Месим да се получи гладко тесто и оставяме да втаса 40 минути, може и във фурната на 50 градуса, вече е студено. Разделя се на две части.
Всяка се разточва на елипса, краищата се навиват към средата, а в двата края се защипва, за да се образува лодка. Дъното се намазва с топено сирене, отгоре се разпределят парченца луканка и накъсана моцарела.
Завършва се с настърган кашкавал и поръсваме с риган. След 20 минути се намазва с отделения жълтък разбит с 1 с. л. олио и поръсваме сусам.
Печем върху хартия за печене в загрята фурна 180 градуса до златисто. Сервираме с резени пресни домати. Вкусотия!
Коментари