Начин на приготвяне
Мюслито запарвам с малко гореща вода, колкото да набъбне. Като се поохлади го слагам в дълбока купичка, прибавям киселото мляко със содата за хляб, обелената и нарязана на ситни кубчета ябълка.
Разбърквам с вилица и постепенно добавям лимецовото брашно. Получава се гъстичка смес.
В тиган с незалепващо покритие разтопявам кравето масло, с лъжица гребвам от сместа и оформям три-четири малки тиганици.
Пържете на по-слаба степен на котлона, в никакъв случай на силна, защото ще изгорят отвън, а вътре ще останат сурови!
Тъй като липсва спойващ компонент (яйца) в сместа, не бързайте да ги обръщате - трябва им по-слаба температура и време за да стегнат, в противен случай ще се разкъсат. Обърнете с дървена шпатула внимателно.
Лимецовите тиганици се консумират топли, декорирани с резенчета ябълка и поляти леко с петмез от рожков. Ако харесвате канела, поръсете отгоре.
Лимецовите тиганици с ябълка и мюсли (без яйца) са готови.