Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Лимецови захаринки Великденски яйца

Лимецови захаринки Великденски яйца

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Лимецови захаринки Великденски яйца
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Чудни захаринки за Великден, с които да украсите трапезата"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.+ за поръсване
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • амонячна сода - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • лимецово брашно - 700 г
  • сладкарски бои - червена, зелена и жълта сладкарска боя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецовото брашно се пресява в купа, в която ще се меси.

Прибавя се амонячната сода и сода.

Разбърква се много добре.

Яйцата се разбъркват със захарта в отделна купа до пълното разтопяване на захарта.

В брашното се прави кладенче, в което се изсипва олиото и яйцата със захарта.

Замесва се меко тесто.

От тестото се оформят, които се поставят с притискане в силиконова форма с форми на яйца.

Пекат се курабииите в предварително загрята фурна 15 мин на 200 °C.

Яйцата се изваждат от формата и се оставят да се охладят.

Сладкарските бои се разтварят според указанията всеки цвят в отделна купа.

Яйцата се потапят с боята, след които се овалват захаринките в захарта.

Оставят се да изсъхнат лимецовите захаринки Великденски яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: