Начин на приготвяне
Лимецовото брашно се пресява в купа, в която ще се меси.
Прибавя се амонячната сода и сода.
Разбърква се много добре.
Яйцата се разбъркват със захарта в отделна купа до пълното разтопяване на захарта.
В брашното се прави кладенче, в което се изсипва олиото и яйцата със захарта.
Замесва се меко тесто.
От тестото се оформят, които се поставят с притискане в силиконова форма с форми на яйца.
Пекат се курабииите в предварително загрята фурна 15 мин на 200 °C.
Яйцата се изваждат от формата и се оставят да се охладят.
Сладкарските бои се разтварят според указанията всеки цвят в отделна купа.
Яйцата се потапят с боята, след които се овалват захаринките в захарта.
Оставят се да изсъхнат лимецовите захаринки Великденски яйца.