Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Заешки дробчета с гъби, краставички и царевица

Заешки дробчета с гъби, краставички и царевица

Заешки дробчета с гъби, краставички и царевица
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Да вадим ли виното или първо ще опитате от заешките дробчета?"

Необходими Продукти

  • заешки дробчета - 4 бр.
  • кисели краставички - 6 бр.
  • лук - 1 голяма глава стар
  • гъби - 1/2 малък буркан (нарязани)
  • царевица - 2 с.л. сладка
  • лют червен пипер - щипка
  • универсална подправка - 1 к.л. зеленчукова
  • джоджен - 1 к.л.
  • олио
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на едри парчета дробчетата. Сипете олио в тиган, нарежете лука на ивици и сложете дроба да се запържи за кратко.

Покрийте с капак да се задушат лукът и дробчетата, след като омекне лукът сипете гъбите и краставичките.

Овкусете с подправките и след като се смесят вкусовете изключете котлона.

Още горещи разпределете в чинии и поръсете с царевица и лют червен пипер. Магданозът е за декорация и е по желание.

Заешките дробчета с гъби, краставички и царевица са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: