Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Заешки дробчета с хрупкава коричка

Заешки дробчета с хрупкава коричка

Заешки дробчета с хрупкава коричка
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Най-хрупкавото мезе за бирата ви чака в чинията!"

Необходими Продукти

  • заешки дробчета - 5 - 6 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно
  • галета
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо накисваме дробчетата във студена вода с малко оцет, така трябва да постоят поне 15-20 минути.

Изплакваме и осоляваме, като ги слагаме в гевгир, да се отцеждат.

Разбиваме яйцата, сипваме брашно и галета в отделни чинии и първо всяко парче хубаво овалваме в брашно, после потапяме в яйцата и накрая в галета.

Пържим на умерен котлон (дори по-слаб) до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: