Начин на приготвяне
От брашното и останалите продукти се омесва тесто - средно меко. Маята се разбърква заедно с брашното. Готовото омесено тесто се оставя за час да втаса. След това от него се оформят топчета - 24 на брой.
Оставят се покрити за 15 минути. След това се взема топче, с ръце се разтегля на малка кора. Тя се намазва леко с олио и в средата му се поставя сирене, около 1 ч.л.
Кората са затваря хубаво и с помощна на дланите се оформя на топче. Така оформените хлебчета се поставят в тава от фурната, застлана с хартия, на достатъчно разстояние.
Те се остават покрити на топло за 15 минути, като след това се намазват с разбитите жълтъци.
Поставят се в студена фурна, която се включва на 170 градуса с вентилатор. Готови са след 25-30 минути, хванали хубав загар. Поднасят се топли с айран!
Турските поачи със сирене са готови.