Начин на приготвяне
Сипва се брашното в тавичка.
В киселото мляко се разбърква 1 пакет и половина бакпулвер да шупне, сипва се в средата на брашното, добавя се яйце, олио и сол.
Разбърква се с вилица и с брашното се замесва меко тесто, много е приятно да се работи с него.
Оформих на фитил и нарязах на 7 части.
Взема се парче тесто, сплескват се като малки питки и в средата поставяме натрошено сирене и се оформят на топки.
Всяка топка се топва във водата, после се потапя отгоре да полепне с галета и нареждаме върху хартия за печене.
Отгоре се прави разрез, които разширих леко с дръжката на вилица, и поставяме парчета от чедър, може и с кашкавал.
Фурната загрята на 180°C, печем поачите с чедър и галета до хубав златист цвят, при мен за 25-30 минути.
Изваждаме и поднасяме поачите топли за закуска с зеленчуци!
Това е половин доза - за цяла доза продуктите се удвояват!
Бон Апети!