Начин на приготвяне
Маята разтворете с пудрата захар и мазнината в прясното мляко, хубаво объркайте и оставете настрани да се активира.
В пресятото брашно с голям и дълбок съд направете кладенче и сипете яйцата и солта, долейте постепенно маята и замесете тестото, като загребвате от периферията брашното.
Ще познаете, че тестото е готово, когато спре да полепва по ръцете ви.
Втасва за около 60 минути.
След това го разделете на 2 топки и ги разточете на тънки кори, като за баница, които се мажат обилно с разтопеното масло.
От тях се изрязват по 16 триъгълни парчета. В основата на всяко сложете плънка и завийте на кифличка. Втасват още 40 мин.
Готовите кифлички със сирене се мажат с разбит жълтък се изпичат в загряна на 160 градуса фурна, като се нареждат в тава, застлана с хартия за печене.
От тестото може да се получи и голяма питка.