Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Начос»Начос Мачу Пикчу

Начос Мачу Пикчу

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Начос Мачу Пикчу3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Заредете се с много бира, приятели, защото няма да може да спрете да похапвате от този пикантен начос"

Необходими Продукти

  • царевичен тортия чипс - 200 г
  • халапеньос - 50 г мариновани
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава, средна
  • целина - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 1 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин - 120 мл или слънчогледово олио
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • риган - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и целината на много ситно и ги задушете на среден огън в зехтина. През това време нарежете морковите и чушката и ги сложете при лука, заедно с една щедра щипка сол, за да се подпомогне по-бързото им омекване.

Когато зеленчуците са напълно готови прибавете каймата и бъркайте интензивно, за да не става на едри бучки. Сипете виното и изчакайте то да се изпари, след което идва ред и на домата (обелен и настърган). Гответе 4-5 минути.

Овкусете с подправките и още сол ако е необходимо и отстранете от огъня.

В широка чиния подредете царевичния тортия чипс. Между хрупкавите парченца поставете халапеньос на кръгчета. Имайте предвид, че са люти и ако не понасяте прекалено люто сложете по-малко от тях или пък пропуснете лютия пипер. Отгоре разпределете сместта от кайма и зеленчуци, наречена от мен Мачу Пикчу.

Консумирайте като предястие или за мезенце. Прекрасно се съчетава със гуакамоле и мексикански доматен сос.

Да ви е сладко и приятно лютичко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Отново перфектна!
05.10.2017 12:48
2
6
Покажи всички подкоментари