Чобан кавърма

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Чобан кавърма
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Най-вкусната кавърма с овнешко месо, каквато я научихме от старите майстори"

Необходими Продукти

  • овче месо - 750 г без кост
  • лук - 1 - 1/2 глава
  • домати - 3 бр. средни
  • чушки - 2 бр. зелени
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се раздробява на хапки. Доматите и лукът се нарязват на купчета. Чушките се надробяват на малки парченца.

Средно голяма тенджера се слага на котлона да се стопли, след което се изсипва месото. Разбърква се и се захлупва за 3-4 минути. После се добавя олиото. Отново се захлупва за около 10 минути.

След това се добавят лукът и чушките, овкусява се с черен и червен пипер, сол и мащерка.

След повторно разбъркване се захлупва отново за 20 минути. Накрая се добавят и доматите.

Кавърмата се вари на среден огън до пълна готовност на месото и пълното омекване на зеленчуците.

Чобан кавърмата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: