Начин на приготвяне
Затоплете млякото и сипете около 100 мл в керамична купичка, добавете меда и разбъркайте докато се разтопи. Прибавете маята и 1 с.л. брашно, разбъркайте и оставете да се активира.
Разбъркайте яйцата, като отделите единия жълтък за намазването. Пресейте брашното и замесете хубаво гладко тесто, което трябва да покриете с кърпа и оставите да втаса.
Когато е готово го разделете на 2 части, от едната част разточете 2 обли кори, намажете с олио по средата и нарежете на триъгълници, навийте ги на кифлички и разрежете по средата. С другата част тесто процедирайте по същия начин.
Всички нарязани части подредете в дълбока тава. Оставете питката да втаса след което я намажете с разбития жълтък, мляко и олио. Поръсете със семената и печете в загрята фурна на 160 градуса.
След като я извадите още гореща я намажете с мед, придобива уникален гланц с меда. Ако желаете можете да направите бяла украса от тесто за декорация: брашно, нишесте, вода и сол.
Разточвате и изрязвате сърца, които изпичате на 50 градуса и след като е готова питката може да ги добавите, а може и да я изпечете с тях но леко си променят белия цвят.